Att resa till Seychellerna är att upptäcka en exotisk övärld där paradiskänslan är total! 

Fullbokad!

Secyhellerna

Kursbeskrivning
En kursvecka där vi  går igenom gällande och föreslagna skatteregler som är viktiga för dig att känna till. Du får också en heldag med redovisningsnyheter. 

Seychellerna 
Seychellerna består av 115 öar, omgivna av turkosfärgat, kristallklart vatten som sällan understiger 27 grader. Här bor det fler jättesköldpaddor än människor! Här kommer smaklökarna att kittlas av det kreolska köket som är en blandning av det högklassiska franska med indiska currysmaker såsom cayenne, kanel, koriander och exotiska frukter.
De flesta kommer till Seychellerna på grund av stränderna som anses vara världens vackraste, men här finns också en unik natur och flera nationalparker som tillhör Unescos världsarvslista.

Mahé är Seychellernas huvudö och dessutom en av de absolut vackraste. Stränderna är någonting alldeles extra. Många, långa och finkorniga sträcker de sig utmed större delen av ön och det är inga problem att hitta en egen plats på stranden om du vill vara i fred. Huvudstaden Victoria är världens minsta och väl värd ett besök. Här finns också hamnen, med färjetrafik till flera av grannöarna. Perfekt för en dagsutflykt. 


Datum
17-26 november 2017

Föreläsare
Jan-Olof Johansson
Jan-Åke Jernhem 
Anders Bernåker 

Kursvärdinna
Rose-Marie Öberg


Kursavgift
10.900 kr*
I kursavgiften ingår konferensarrangemang och kursdokumentation.


*Ev mervärdeskatt/VAT på kursavgiften kan tillkomma. 
*Ev tillägg kan tillkomma vid bokning av resa och eller boende på egen hand. 


Sista anmälningsdag
2017-07-11

Utbildningstimmar
32 timmar

Kontakt
Mariana Reis Jernhem
Tel 031-722 45 90 
mariana.reis@skattehuset.com

Bokningen samt väntelistan till Seychellerna är nu stängd. 

Program

Program
Fredag 17 november

Avresa från Skandinavien på morgonen med Emirates till Dubai. Byte för direktflyg till Seychellerna.
Lördag 18 november
Ankomst till Seychellerna på morgonen. Direkt transfer till vårt hotell som ligger vid en tropisk sandstrand.
Välkomstmingel
Söndag 19 november
Utbildning 0830-1200, 1600-1900 
Välkomstmiddag
Måndag 20 november
Utbildning 0830-1200, 1600-1900 
Tisdag 21 november
Ledig dag
Onsdag 22 november
Utbildning 0830-1200, 1600-1900 
Torsdag 23 november
Utbildning 0830-1200, 1600-1900  
Fredag 24 november
Utbildning 0830-1200, 1600-1900
Avskedsmingel
Lördag 25 november
Transfer till flygplatsen för återresa mot Skandinavien alt förlängning
Söndag 26 november
Ankomst till Skandinavien

Kursinnehåll

Skatt

Skattenyheter 2017/18
Beslutade och föreslagna förändringar. Budgetnyheter. Intressanta rättsfall. Ställningstaganden från SKV. Och mycket mer…

Vad händer med 3:12-reglerna?
Utredningen är klar, remisserna är klara. Vad sker nu? Genomförs förslaget? Vi går igenom förslaget och pekar på förändringarna och dess konsekvenser för utdelning, kapitalvinst, sparade belopp, karensbolag och inte minst generationsskiften.

Fåmansföretag
Självfallet går vi igenom årets aktuella regler och rättspraxis vad avser utdelning, kapitalvinst m.m. för kvalificerade och icke kvalificerade andelar. Betydelsen av begreppet samma eller likartad verksamhet tar vi upp särskilt.  

Tjänstebeskattningen
Nyheter på tjänsteområdet och aktuella rättsavgöranden. Vad händer med de skattefria personalvårdsförmånerna – blir golf och ridning accepterat?

Aktuella momsfrågor
Nyheter och rättspraxis på momsområdet.  Vad händer med regeringens ambitioner att förändra momslagen? Hur är status på EU:s projekt med gemensam momslagstiftning inom hela EU? 

Övriga programpunkter – vad är på gång?
ROT och RUT – nyheter och rättspraxis. Status på förslaget till ny företagsbeskattning för aktiebolag och enskilda firmor. Kommer ränteavdragen att slopas för alla, inte bara aktiebolagen?

Redovisning

  • Omvärldsanalys
  • Vad är på gång inom EU vad avseende redovisningsregler. 
  • Genomgång av uppdateringar och förändringar i normeringarna för K2 och K3.
  • Genomgång av uppdateringar och förändringar i Årsredovisningslagen.
  • Uttalanden i redovisningsfrågor samt Bokföringsnämndens brevsvar.

Information om resa och boende

Savoy Seychelles Resort & spa
Savoy Seyhelles Resort & Spa är beläget knappt 30 minuter från flygplatsen vid den fantastiska stranden Beau Vallon. Rummen är stora och rymliga. Alla rum har en balkong med vacker utsikt över området. 

Hotellet ligger 1 minuts promenad från stranden. Savoy Resort & Spa har 3 restauranger, en utomhuspool som är 700 m² stor och en 24-timmarsöppen reception. Centrala Victoria ligger endast 6 minuters bilresa bort. 
De moderna, rymliga rummen och sviterna har en balkong, en plattskärms-TV med satellitkanaler, en minibar och luftkonditionering. Rum i kategorin Deluxe samt sviter i kategorierna Junior och Executive har havsutsikt. I det egna badrummet finns dusch, badkar och hårtork. Kulinariska upplevelser väntar på Pescado, som har utsikt över resortens pool. På Grand Savoy serveras en buffé med ett nytt tema varje kväll. Förfriskningar och drycker erbjuds på Gecko Bar vid stranden.
På Savoy Spa kan du få olika massage- och skönhetsbehandlingar. Resorten har även en pool endast för vuxna, en yogapaviljong och 2 bastur. Resorten har dessutom en tennisbana och ett gym.

Savoy Resort & Spa »

Researrangör
Thabela Travel 


Pris
25 950 kr*
 

I resans pris ingår

Flyg med Emirates ekonomiklass t/r Stockholm
Flygskatter
Ankomst- och avresetransfer
7 nätter, del i dubbelrum på Savoy Seychelles Resort
Välkomst- och avskedsmingel
Välkomstmiddag

Tillägg per person

 

Flyg från Köpenhamn     500 kr
Flyg från Göteborg  1.500 kr
Tillägg enkelrum   7.000 kr
Uppgr. del i Savoy Junior Suit  4.950 kr*
Uppgr. Savoy Junior Suit enkelrum   8.950 kr
Uppgr. flyg Business Köpenhamn 23.500 kr*
Uppgr. flyg Business Stockholm  20.500 kr*
Avbeställningsskydd     750 kr
Grupp och konferensförsäkring 10 dgr     580 kr


* Begränsat antal platser

Sista anmälningsdag
2017-07-11

Kontaktperson  
Thabela Travel
Katinna Karlsson
Tel 08-544 000 08
katinna@thabelatravel.com

 

Bokningen samt väntelistan till Seychellerna är nu stängd. 

Flyg
Flyg med Emirates från Stockholm och Köpenhamn*
17 november EK 158 Stockholm Dubai 1335 2255
18 november EK 705 Dubai Seychellerna 0230 0705
25 november EK 708 Seychellerna Dubai 2350 0420+1
26 november EK 157 Dubai Stockholm 0810 1155

17 november EK 152 Köpenhamn Dubai 1420 2345
18 november EK 705 Dubai Seychellerna 0230 0705
25 november EK 708 Seychellerna Dubai 2350 0420+1
26 november EK 151 Dubai Köpenhamn 0820 1220

EK = Emirates +1 = En dag senare.

*Tillägg 500 kr / person från Köpenhamn. Flyg från Göteborg med Condor tillägg 1 500 kr/person

Utflykter under konferensveckan


Det finns flera trevliga utflykter med engelsktalande guide att välja till under kursveckan. 
Boka gärna samtidigt som du anmäler dig till kursen. 
Sista anmälningsdag 1 september 2017. Anmälan till utflykter efter att ni har gjort er kursanmälan kan ni maila direkt till
katinna@thabeltravel.com


Stadsrundtur i Victoria 19 november
Victoria är världens minsta huvudstad och att upptäcka staden går relativt fort då man på mindre än en halvtimme kan korsa stadskärnan. Även fast Victoria är litet så finns här flera intressanta sevärdheter. Förutom Seychellernas enda två trafikljus finns här ett klocktorn som är Londons lilla Big Ben. Utflyktens höjdpunkt når vi i Victorias botaniska trädgård, strax söder om centrum där vi kan se färgsprakande växter, många unika för Seychellerna. Parken är även hem till några av Seychellernas många jättesköldpaddor.
Pris: 590 kr/person

Örundtur Mahé 20 november
Förutom paradisstränder och en exotisk natur så vågar vi nog påstå, att det på Seychellerna finns ett av Indiska Oceanens bästa romdestillerier. Rom görs som bekant på sockerrör som odlas på många av Indiska Oceanens öar. På vår utflykt idag så besöker vi södra Mahé och Takamaka Bay’s romdestilleri och plantagen ”La Plaine St Andre” som är en mindre sockerrörsplantage. Under utflykten får vi även veta hur Seychellernas te produceras genom ett besök på “Tea Factory”. Här får vi även en fantastisk panoramautsikt över de västra sluttningarna av Mahé och är utan tvekan en av de finaste platserna på ön. Passerar även Mission Lodge där drottning Elisabeth en gång satt och drack te samtidigt som hon njöt av den fantastiska utsiken. Chansen att se Syechellernas endemiska fåglar är goda här.
Pris: 890 kr/person

Praslin och La Digue 21 november
En resa till Seychellerna är inte komplett utan att ha besökt öarna Praslin och La Digue. Med båt tar vi oss nordöst mot ön Praslin, Seychellernas näst största ö. Vi tar oss till nationalparken Vallée de Mai som är upptagen på Unesco’s världsarvslista. Vallée de Mai även känt som edens lustgård och det är lätt att förstå när vi vandrar genom nationalparkens otroliga grönska och kan se många ovanliga och unika växt och djurarter. Vallée de Mai är en av två platser i världen som vi kan se världens största nöt, coco-de-mer växa vilt (som en dubbel kokosnöt). Coco-de-mer anses vara världens största frö och dess speciella utseende fortsätter att fascinera Seychellernas besökare. Med lite tur kan vi idag se många ovanliga fågelarter som den exotiska svarta papegojan, som bara lever på Seychellerna. En kortare båtresa tar oss till en av Seychellernas mindre öar, La Digue. Den bilfria ön bidrar till en avslappnad atmosfär och ger oss en känsla av att resa tillbaka i tiden. Här kan man cykla eller färdas med oxkärra. På La Digue lever många av Seychellernas gigantiska landsköldpaddor, i den omtalade nationalparken på öns mest kända strand, Anse Source d’Argent. Stranden är unik i sitt slag då den förutom de klassiska paradisattributen som turkosfärgat hav, finkornig sandstrand och palmer, här finns de spektakulära granitbumlingar som blivit själva sinnebilden av en romantisk paradisstrand. Efter en typisk kreolsk lunch så finns möjlighet att upptäcka sandstranden Grand Anse. Sen eftermiddag tar vi oss med båt tillbaka mot ön Mahé. Utflykter tar cirka 11 timmar.
Pris: 2 390 kr/person

Moyenne Marin Nationalpark 22 november
Upptäck de tropiska korallrev i en av de marina nationalparker i Seychellerna. Vi tar oss med båt från Victoria och reser längs kusten till den parken där du kommer att se ett fantastiskt utbud av det marina livet. Vackra koraller blandat med färstarka fiskar. Njuta av den fascinerande undervattensvärlden. Snorklingsutrustning finns på båten.
Pris: 1 190 kr/person

Scuba diving 23 november
Seychellernas natur är lika fantastisk under ytan som den är ovan. Passa på att följ med på en tur till reven utanför Mahé. Mer information kommer inom kort.
Pris: Vänliga kontakta Thabela Travel 

Golf 9-hål 24 november
Mahés enda golfbana är byggd på en gammal kokosnötplantage och är en spännande utmaning för golfaren. Med vackra vyer och palmer som hinder får ni en härlig golfupplevelse.
Pris: Vänligen kontakta Thabela Travel 

Tilläggsresa Naturkryssning

Förläng tiden i paradiset ombord på M/Y Pegasus som tar med oss på en kryssning till de finaste naturöarna på Seychellerna. M/Y Pegasus har plats för 44 passagerare och är ett komfortabelt fartyg med rymliga hytter som har privat badrum med dusch. Vi besöker nationalparker, hälsar på sköldpaddor och simmar med färgstarka tropiska fiskar. Kryssningen är paradiset för fågelälskare. Vi bjuds på vackra vyer och magiska solnedgångar som färgar himlen skimrande rosa.

Avresa
25 november 2017
Hemkomst
29 november 2017
Antal dagar
5 dagar
Pris del i dubbelhytt 
14 950 kr Fullbokat
Pris enkelhytt 
26 950 kr Fullbokat
Pris del i dubbelhytt Kategori A
18 900 kr per person
Enkelhytt Kategori A
33 400 kr
Uppgradering hytt Kategori B
1 750 kr per person
 Fullbokat
Uppgradering enkelhytt Kategori B
2 950 kr
Fullbokat 

I priset ingår
• Transfer tur och retur fartyget
• 4 nätter på M/Y Pegasus kategori C hytt, inklusive amerikansk frukostbuffé, lunch och middag samtliga dagar,
kaffe, te och mineralvatten, snorkling och fiskeutrustning.
• Svensktalande guide
• Dricks
• Obligatoriska nationalpark- och inträdesavgifter (€240 per person)
I priset ingår ej
• Dryck till måltid
• Eventuell ombokningsavgift från flygbolaget

Prisuppgifterna gäller vid minst 30 bokade passagerare. Blir antalet bokade lägre kan priset komma att ändras.

Observera att det finns ett begränsat antal C- och B-hytter. De flesta hytterna är kategori A. Kategori avgörs av hyttens storlek, placering och fönster. Det går att boka del i dubbelhytt med två sängar för att undvika tillägg för enkelhytt. Då får man förslag på rumskamrat på att dela hytt med. 
Vänligen, ta del av de särskilda och allmänna resevillkoren innan du bokar resan.
http://www.thabelatravel.com/om-thabela-travel/conditions/​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Thabela Travel betalar en statlig resegaranti till kammarkollegiet, vilket innebär att våra resenärer aldrig kan bli strandsatta.

Program tilläggsresa

Dag 1 lördag 25 november Mahe - St Anne
På eftermiddagen kliver vi ombord på M/Y Pegasus som ska ta med oss på en kryssning till de finaste naturöarna på Seychellerna. Efter att en välkomstcocktail serverats seglar vi till ön St Anne för ett skönt eftermiddagsdopp.
Hotell: M/Y Pegasus I
Måltider: Middag
Dag 2 söndag 26 november Curieuse
Vi lämnar St Anne i gryningen och har en kort seglats till ön Curieuse som är en nationalpark. Denna ö var en gång i tiden en koloni för de som insjuknat i spetälska. Doctor´s House i kolonialstil står kvar och är i dag museum. Redan i hamnen ser vi hundratals giant hump-head parrotfish, som är den största papegojfisken. Den kan bli 1,3 m lång och väga 45 kg. Mest är ön känd för sina landsköldpaddor som kan bli över 100 år gamla. Vår naturguide tar oss med på en promenad längs vacker mangroveskog till Ranger´s Station där man föder upp jättesköldpaddor för att hjälpa naturen på traven. I dag vandrar cirka 500 jättesköldpaddor runt vilda på ön. Dessutom kommer både karettsköldpaddor och gröna havssköldpaddor upp på stränderna för att lägga sina ägg. Väl tillbaka på stranden så blir det barbeque-lunch i skuggan under takamakaträden och på eftermiddagen njuter vi av omgivningen och det turkosa varma vattnet.
Hotell: M/Y Pegasus I
Måltider: Frukost, lunch, middag
Dag 3 måndag 27 november Cousin
På morgonen anländer vi till ön Cousin. Hela ön är ett naturreservat som har tilldelats flera utnämningar på grund av sitt arbete med att rädda utrotningshotade fåglar och dessutom är ön en av världens viktigaste häckningsplatser för karettsköldpaddan som är tillhörande familjen havssköldpaddor. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka (ingår ej).
På början av förra seklet skövlades den inhemska växtligheten till förmån för odling av cocospalmer. Dessa har nu tagits bort och ett stort arbete har lagts ner på att återskapa den ursprungliga växtligheten. Dessutom har andra utrotnings-hotade fågelarter från Seychellerna introducerats hit. På förmiddagen gör vi en utflykt till öns fågelreservat. En kvarts miljon fåglar häckar på ön och vi ser flera stränder som är betydelsefulla äggläggningsplatser för karettsköldpaddan. På eftermiddagen seglar vi till Praslin och stranden Anse Lazio, som anses vara en av världens vackraste stränder. Här finns möjlighet att snorkla eller dyka (ingår ej).
Hotell: M/Y Pegasus I
Måltider: Frukost, lunch, middag
Dag 4 tisdag 28 november Aride och St Pierre
I gryningen seglar vi vidare till Aride som är ett av världens viktigaste naturreservat. Orsaken är att över en miljon havsfåglar häckar här och inte mindre än fem fågelarter som är endemiska för Seychellerna (bara finns just här). Vi gör en utflykt till öns högsta plats med en fantastisk utsikt och här ser vi bland annat den vackra tropikfågeln och fregattfågeln. På Aride finns även en endemisk gardenia. Man säger att har du inte besökt Aride, så har du inte besökt Seychellerna. Efter lunch slår vi ankare vid ön St Pierre för att spendera några timmar med att bada och snorkla. Vid solnedgången seglar vi tillbaka mot Praslin där vi får vara med om en äkta kreolsk afton med härliga rytmer och annorlunda tropiska smaker.
Hotell: M/Y Pegasus I Måltider: Frukost, lunch, middag
Dag 5 onsdag 29 november Mahé
På morgonen är vi tillbaka på Mahé. Där spenderar vi dagen innan vår transfer plockar upp oss för resan tillbaka mot Skandinavien.