Logga - fyr o text förm 25

Aktuella skattenyheter

Ett nyhetskoncept där du kostnadsfritt får tillgång till skattenyheter och intressanta artiklar. 

Vad  är en hästlastbil och inte
Skatteverket godkände inte att ett bolag gjorde avdrag för ingående moms med knappt 147 000 kr för inköp av en hästlastbil. 
Läs hela artikeln

Ny lag: Rätta fel inom två månader vid Skatteverkets kontroller
En ny lag som trädde i kraft 1 augusti 2018 innebär att när Skatteverket har informerat offentligt om riktade kontroller så måste frivilliga rättelser ha skett inom två månader.
Läs hela artikeln

Om hantverkaren anlitar en underentreprenör, kan det påverka rotavdraget? 
En plåtslagare anlitade en underentreprenör för att hjälpa till med arbeten på en privatpersons fastighet. Skatteverket tyckte inte att betalningen från plåtslagaren till underentreprenören inte skett på det sätt som plåtslagaren påstår. 
Läs hela artikeln

Hur hanteras aktier vid generationsskifte
Vid generationsskiften är det inte ovanligt att en familjemedlem tar över. I det här aktuella rättsfallet som Skattehuset följt, var tre bröder dessutom anställda och deras pappa ville ge aktierna som gåva. 
Läs hela artikeln

Turridning med hästar var inte ett företag
Trots att två makar redan hade ett företag med hästavelsverksamhet, så kom den delen av hästhållningen som avsåg turridning, inte att hamna tillsammans med aveln. Turridningen ansågs inte bedrivits med vinstsyfte utan var hobby.
Läs hela artikeln

Fri sjukvård blir skattepliktig 1 juli 2018, men betala innan dess så får du fördelar. 
Riksdagen har beslutat om att beskatta fri sjukvård som en arbetsgivare betalar för en anställd. Beslutet gick igenom i riksdagen för att den borgerliga Alliansen lade ner sina röster. 
Läs hela artikeln

Nyhetsbrev Skatt är ett samarbete med Visma Spcs.  De har i över 30 år arbetat nära landets småföretagare och redovisningsbyråer. 

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få information om skattenyheter och aktuella utbildningar. 


Testa vår professionella tjänst Min Skatteinformation kostnadsfritt under en vecka.