Logga - fyr o text förm 25

Maldiverna

Studieresa Maldiverna april 2018

I november kommer Skattehuset att arrangera en utlandskurs på Maldiverna. Inför den åkte Jan-Åke och jag dit för att bland annat stämma av praktiska detaljer. 

Vi landar på eftermiddagen på Maldivernas flygplats på ön Malé. Maldiverna är Asiens minsta land i såväl befolkning som yta och har under de senaste årtiondena utsetts till ett av världens mest paradislika resmål med sitt klarblåa vatten och sina vidsträckta vita stränder. Eftersom flygplatsen är en ö i sig så tar man sig härifrån vidare till resorten på Bandos via båt, en båtresa som tar ca 15 minuter. 

Bandos
Äntligen var vi framme på ön Bandos. Efter incheckning och lite kallt att dricka fick vi skjuts till vår bungalow med en golfbil. 
Maldiverna består av ca 1200 öar varav 200 är bebodda. Ingen av öarna är speciellt stora och att gå runt Bandos tar ca 15-20 minuter. Men det finns gott om möjligheter att aktivera sig
t ex gym, tennisbana,  fotbollsplan, bordtennis, yoga och spinning samt alla möjliga vattensporter. 

Boende och stränderna 
Eftersom ön är så liten så är det lätt att få känslan av att man bor på stranden. De boenden som hade bäst läge är nog standardrummen och Jacuzzi Beach Villas. 
Jag uppskattar att vi hade ca 10 meter till solstolarna från vårt boende. I anslutning till varje boendegrupp finns en egen liten strand med solstolar. Så är ni kollegor eller kompisar och vill sola och bada tillsammans, se till att ni får boende som också är intill varandra. Men återigen, det är inga långa avstånd. 

Väldigt populärt är att titta på solnedgången. Och visst är de vackra. Bästa stället är Huvans bar, ett stort trädäck med en oändlig utsikt över havet. 
 

De är duktiga på färgglada drinkar på Huvans bar. 
Här kan man också äta lunch eller middag. 

Pool 
Om du tröttnar på att bada i havet så finns mitt på ön poolen
med tillhörande poolbar. 
Även här finns möjlighet att äta lunch. 

Prisexempel
Alla priser är i US Dollar. Allt man äter och dricker sätts upp på rummet så kontanter är inte nödvändigt. 
Ca priser i US dollar 
Club Sandwich -  15 
Beef Burger -  17
Pizza -  18 
Öl -  6
Vin -  14 
Coctail  - 14

Vattnet är nog det mest klara jag någonsin sett. Några meter ut från stranden hittar du korallreven, ett paradis för de som gillar att snorkla och dyka. På förmiddagarna är det ebb men inte mer än att du fortfarande kan bada. 
Maldiverna är helt enkelt fantastisk vackert med sin färgskala i alla världens blåa toner. 

Restauranger och barer
Om du har valt helpension så ingår frukost, lunch och middag i The Gallery Restaurant. Samtliga måltider är bufféer som serveras mellan 07.00-09.45,  12.30-14.00 respektive 18.30-21.00. Inga drycker ingår utan enbart måltiderna. 
Sedan finns alternativet All Inclusive och då ingår förutom ovan måltider på The Gallery även ett standardsortiment av dryck såsom, öl, vin, drinkar, juice, vatten m.m. Drycken ingår även på Huvan Bar, Poolbaren och Sand bar. Däremot ingår inga måltider på övriga restauranger.  
I Sand Bar anordnas varje kväll någon aktivitet, exempelvis liveband och partynight med Dj. 

Utflykter
Under veckan finns flera utflykter att välja bland. Vi passade på att testa utflykten Solnedgång och delfiner.  En utflykt som tog två timmar och vi fick se  massor av delfiner.   
Läs mer om utflykter här »

Barfotaön
Bandos är ön där det räcker med ett par flipflop,  du lever i princip på stranden förutom tiden i kurslokalen förstås. 
Vi ser verkligen framemot att få åka dit igen i november och jag hoppas att ni som har möjlighet tar chansen att följa med oss. 

Bästa hälsningar
Mariana & Jan-Åke